CFR – Condiții de călătorie

Stimate CFR Călători,

Am fost un mare avocat al tău în fața autocarelor sau mersului cu mașina, mai ales pentru ca nu am avut niciodată permis de conducere și, cândva, călătoria cu trenul îmi oferea nu doar siguranța orei de ajungere (câteodată) la destinație, la un preț rezonabil, ci și posibilitatea de a lucra în tren.

Cândva, dragă CFR Călători, eram sigur că dacă mă îmbarc într-un IR de la Iași la București, clasa a 2-a, primesc niște condiții decente și o priză de curent, ca să pot lucra pe drum.

Scriu cândva, dragă CFR Călători, pentru că de ceva timp, în IR 1665 și perechea lui matinală, dar și în IR 1668, ambele pe relația feroviară Iași – București, ca să nu mai spun de jegoasele garnituri care leagă Iașiul de Ardeal pe direcția Timișoara, nu găsești prize.

Pardon, găsești prize chiar, în unele vagoane, dar funcționează doar cele de clasa I. Te rog, CFR Călători, să nu îmi spui că aceste prize nu sunt alimentate pentru că sunt la clasa a 2-a, pentru că cele din trenurile Regio de pe Valea Prahovei funcționează.

Pentru că lucrez în turism, dragă CFR Călători, îți recomand să stabilești clar aceleași condiții de călătorie pentru ranguri egale de tren, iar pentru relația Iași – Timișoara, te rog să îți respecți călătorii prin CURĂȚENIE, drag CFR Călători. Acolo cred că sunt cele mai jegoase garnituri pe care le posezi.

Dragă CFR Călători, te mai rog ceva. Te rog să nu îmi răspunzi prin colegii de la Social Media că asta nu e treaba lor și că trebuie să mă adresez unui departament care e plătit degeaba, cel al relației cu clienții. Cred că ei vin cu avionul la sucursale.

Dragă CFR Călători, ca frequent traveler,  cu gura mare și lucrător în P.R., te rog pune-ți ”Doreii” la treabă să facă șmotru în vagoane și să lege toate cablurile între ele.

Cu mulțumiri,

Un pasager care plătește multe bilete CFR Călători.

P.S. Bunicul a fost șef de gară, pe vreme când CFR Călători știa ce înseamnă Condiții de Călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.