Fly One: o nouă companie aeriană în Republica Moldova

Începând cu luna mai a anului 2016 se anunță pe surse că Fly One, o nouă companie aeriană în Republica Moldova, va opera curse regulate și charter pe 11 destinații din Europa și Rusia occidentală, dintre care menționăm: Voronej, Sankt Petersburg, Verona, Florența,  Barcelona , Lisabona, LondraDublin , Antalya – charter, Heraklion – charter.

Flota cu care vor fi operate aceste zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău constă din avioane Airbus model A320 de 174 de locuri, cu o rezervă de avioane Boeing 737-300 de 148 de locuri.

Nu am aflat până acum informații privind acționariatul companiei. Nu știu dacă aeronavele sunt proprietatea acesteia sau în chirie, însă domeniul flyone.aero, care este extensia de e-mail a anunțurilor de angajare a fost înregistrat de către compania Fly Level.

Domeniul www.flyone.aero nu este încă funcțional, deci nu putem trage concluzii privind tarifele și modul de rezervare. Automat nu știm nici clar când vor începe exact să fie cursele operate sau ordinea de dare în folosință a acestora, așa că pentru moment nu vă recomandăm să vă amânați rezervările pe care le aveați în plan.

Fly Level este o companie prezentă atât în România, cât și în Republica Moldova. Ea este cunoscută mai ales pentru organizarea de cursuri de instruire de personal în domeniul aeronautic.

Later edit: Între timp, am aflat că informațiile destinate presei vor fi făcute publice în 24 aprilie, informație confirmată de către Directorul Executiv al Fly One. Mai multe nu vă pot spune. 🙂

Even later edit: Se pare că sunt două aeronave în flota companiei Fly One. 🙂

Edit de astăzi, 4 aprilie 2016, că văd că se poartă copy-paste-ul prin Moldova și vreau să fiu cu un pas înaintea copiștilor: Sediul companiei Fly One este pe Bd. Dacia 80/3, municipiul Chișinău.

Da, știu mai multe, dar tot nu vreau să dau din casă. 🙂

10 thoughts on “Fly One: o nouă companie aeriană în Republica Moldova

  1. Mai degraba e o incercare de preluare a companiei de stat Air Moldova de privati. Asa cum sa mai incercat prin 2002 cu Air Moldova International. Cam aceias schema se aplica. Atunci se facea cursa comuna pe Frankfurt, acum pe 10 destinatii operate de Air Moldova. Voronej si el era operat de Air Moldova International.

    Cu toate ca se afirma ca compania are acte in regula, pe site-ul oficial al Administratiei de Stat a Aviatiei Civile din Moldova, compania nu apare in lista opeartorilor autorizati (informatia la data de 30.03.2016, http://www.caa.md/rom/ops_aoc_aoa_holders/).
    Pretinsul cod ICAO FIA la fel nu este trecut ca cod FlyOne. Figureza ca cod pentru Four Island Air din Antigia & Barbuda, iar dupa alte surse pentru Air First, din Corea de Nord 🙂

    Se cam stie prin targ cine sta in spatele acestei companii, chiar daca fondator si director figureaza o persoana din Romania.

    1. Nu m-ar mira nimic. Si eu am aflat cam cine ar fi in spate si mai am si alte banuieli proprii, doar ca nu imi place sa ofer informatii pe care nu le pot verifica din surse sigure. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *