George-Alin Pătru

Consultant in marketing, vanzari si comunicare de produs turistic si cultural. Expert in M.I.C.E., antreprenor si…fotograf. Licentiat in filologie.

Eu, George-Alin Pătru, m-am născut cu mândrie la Caracal, pe 6 decembrie 1982. Bineînţeles, părinţii nu mi-au dat numele de Nicolae, că doar trebuia să fiu şi eu o mică minune.

În 1990 am ajuns la Sibiu, tatăl meu fiind ofiţer M.Ap.N.. Influenţa mamei, profesoară de limba şi literatura română, s-a resimţit clar în educaţia mea îndreptată spre zona umanistă. Astfel, în 1998 am ajuns să fiu elev al Liceului Teoretic „Octavian Goga”, într-o clasă cu program bilingv de limbă şi literatură engleză.

Din 1999 am început să mă implic în activităţi de voluntariat, prima şi cea mai marcantă experienţă fiind cea de la Asociaţia de Prietenie „Ille-et-Vilaine – Sibiu”, principal actor al cooperării descentralizate între judeţul Sibiu şi departamentul Ille-et-Vilaine din Bretania, Franţa.

Graţie activităţilor ONG am prins un avânt puternic de dezvoltare personală, urmând peste douăzeci de cursuri de formare în domeniul organizaţional, atât în România, cât şi în străinătate.

În 1998 am avut prima călătorie în afara ţării, la Rennes pentru un curs de formare organizaţională. În 1999  am ajuns la Oxford , prin programul BREDEX al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Mi-am dorit să rămân la facultate la Iasi. Prietenii ştiu povestea prea bine. Am fost admis la fără taxă – pe vremea când admiterea la facultate încă mai însemna ceva – la facultăţile de litere din Iaşi, Cluj şi Sibiu. Eu doream Iaşiul, părinţii mei Clujul. Am preferat să nu fac nici ca ei, nici ca mine. Am rămas la Sibiu şi nu voi regreta alegerea aceasta niciodată.

Din 2002 am studiat limba franceză şi limba engleză la Facultatea de Litere şi Arte a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Pentru că nu mă puteam mulţumi cu statul în bancă, am devenit repede membru şi apoi preşedinte pentru doi ani al Ligii Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte. Au fost ani frumoşi şi de atunci mi-am păstrat cei mai buni prieteni. Veţi citi despre ei.

În 2006, la câteva ore după ce am ieşit din examenul de licenţă, mi-am început aventura cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Cu excepţia unui an de aventură şi de, sincer, deschidere a ochilor, petrecut în Serviciul Român de Informaţii, teatrul a fost şi va rămâne cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Perioada de continuă provocare, depăşire a limitelor fizice şi prietenie, chiar dacă nu aparentă întotdeauna. Am intrat în această frumoasă familie din jurul turnului scenei şi voi rămâne acolo pentru întreaga viaţă.

Cele trei ediţii de festival, turneele la Liverpool , Budapesta, Esch-sur-Alzette, Edinburgh , dar şi Baia Mare sau Avignon-ul în Festival, munca alături de Constantin Chiriac, Silviu Purcărete, Vasile Şirli, Dragoş Galgoţiu, dar mai ales munca alături de echipa minunată a naţionalului sibian, au făcut din mine profesionistul de astăzi.

În 2010 am ales să mă despart de teatrul din Sibiu şi să încep o carieră apropiată, în turism. Am început cu dreptul lucrând pentru Golden Tulip Ana Tower Sibiu****, apoi promovând ca Head of Sales & Marketing, la Iaşi, al Grand Hotel Traian**** şi  Best Western Hotel Astoria. Am ridicat ştacheta de comparaţie a celor două hoteluri, arătând că adevărata concurenţă nu este cea locală, ci la un nivel mai înalt. Aşa am ajuns să fim singurele hoteluri din zona Moldovei reprezentate în standul naţional al României la World Travel Market de la Londra , cel mai mare şi important târg de profil din lume.

La Iaşi, am cunoscut oameni extraordinari în Clubulul Antreprenorilor Liberali – CALIS, care m-au convins să rămân aici după plecarea mea de la Grand Hotel Traian, pentru că sunt atât de multe de făcut în acest oraş minunat şi tânăr!

Astfel, de la sfârşitul lui Noiembrie 2011, am acceptat o nouă provocare, alături de o echipă recunoscută pentru calitate, seriozitate şi ambiţie: Travis Tourism. De atunci, am am reușit împreună lucruri frumoase aici, la Iași. Am organizat logistica de turism a Galei Premiilor Uniter in 2013, am dus în spate, aproape la propriu, primele două ediții ale Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) și suntem prima singura agenție din afara Iașiului constant nominalizată la Gala Premiilor de Excelență în turism, la secțiunile care ne plac cel mai mult: Business Travel si MICE.

Din anul 2015 sunt mândru de a fi reușit să duc Travis Tourism în elita agențiilor membre ale ATG, una dintre cele mai mari alianțe de agenții de turism corporativ din lume.

Din anul 2013 sunt și asociat al agenției tour operatoare Bucovino Escapes, iar la început de 2016 mi-am deschis o afacere în Republica Moldova, Travel Management and Events.

Tot la începutul anului 2016 am lansat un sistem de rezervări online de transferuri auto private: http://www.landandride.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.