Se reia “Faust”, spectacolul care a inventat turismul cultural în România

Dacă nu ați văzut până acum Faust, după Goethe, montat la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu în regia lui Silviu Purcărete, ei bine, aveți acum ocazia pe 22 și 23 Aprilie 2016, la Sibiu, la sala Fabrica de Cultură (Frumos inspirat numele din cel al deschizătorilor de drum și partenerilor TNRS  de la Kulturfabrik, Esch-sur-Alzette, Luxemburg!).

Spectacolul este impresionant atât prin punerea în scenă, cât și prin resursele investite în fiecare performance: peste 150 de artisti (actori sau muzicieni) și tehnicieni fiind implicați la fiecare eveniment artistic.

Iată și principalul motiv pentru care turismul cultural de week-end a fost inventat practic în România, la TNRS. Spectacolul Faust este atât de dificil și de costisitor de deplasat încât niciun oraș din România nu și-a permis până acum să îl găzduiască într-un turneu.

Cu toate acestea, faima spectacolului, atât de bine primit atât la Sibiu, la el acasă, cât și peste hotare la Frankfurt, Edinburgh și Bruxelles, au ridicat nivelul de curiozitate al publicului, iar începând cu anul 2009, când a fost implementat ticketing-ul online la teatrul din Sibiu, în ”hala” de spectacol și-au făcut apariția mai întâi spectatori veniți special pentru Faust  din București, Iași și alte orașe ale țării, și chiar din Turcia sau alte țări mai exotice.

Așa că, dacă vreți să prindeți locuri la Faust, ar fi bine să vă grăbiți. Biletele se vând foarte repede, chiar și acum, la nouă ani de la premieră!

Bilete online la Faust la Sibiu aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.