Spania redeschide hotelurile și agențiile de turism din 11 mai. Planul de măsuri.

Guvernul spaniol a conceput și a dat publicității în seara de 28 aprilie 2020 un plan de relaxare sau de tranziție în patru faze, care va dura între șase și opt săptămâni și care ar conduce la așa-numitul „nou normal” către sfârșitul lunii iunie, după cum a explicat astăzi președintele executivului spaniol, Pedro Sánchez, după ședința Consiliului de Miniștri.

Planul de măsuri pentru redobândirea normalității într-o manieră treptată și coordonată după criza COVID-19 include, printre altele, faptul că micile magazine, restaurantele și hotelurile se pot redeschide, deși cu limitări semnificative.

Prima fază, faza zero, va începe pe 4 mai și este o pregătire a fazelor ulterioare. Acesta include câteva măsuri de ajutor și deschiderea începând de luni a anumitor unități, printre care și restaurantele, care în această fază ar oferi numai mâncare la pachet, fără consum în spațiile proprii ale acestora.

Pe 11 mai, toate provinciile care îndeplinesc cerințele vor trece la faza întâi sau inițială, ceea ce va permite deschiderea parțială a diferitelor afaceri, cum ar fi întreprinderile mici. În sectorul ospitalității, este prevăzută deschiderea teraselor cu o limitare a gradului de ocupare la 30%. De asemenea, se are în vedere redeschiderea hotelurilor și pensiunilor rurale, dar excluzând spațiile comune.

Faza a doua are în vedere deschiderea spațiului interior al restaurantelor, la o treime din capacitatea lor. Evenimente culturale și festivaluri vor fi permise în interior pentru mai puțin de 50 de participanți, și până la 400 de persoane pot asista în aer liber.

În plus, în domeniul timpului liber și al culturii, se vor putea redeschide teatre și cinematografe, dar vor putea face acest lucru doar la o treime din capacitatea lor, la fel ca sălile de expoziții și muzeele.

Pentru a trece de la o fază – fiecare va dura două săptămâni – la alta, va fi selectat un eșantion de comercianți care să indice dacă se realizează progrese. Vor fi luate în considerare criterii precum capacitatea strategică a sistemului de sănătate, situația epidemiologică din zonă sau măsurile de securitate și protecție în transport și în diferite unități, printre altele.

În cele din urmă, în faza a treia, mobilitatea generală va fi mai flexibilă, dar va fi accentuată necesitatea consolidării măsurilor de protecție, cu recomandarea de a continua purtarea măștilor și menținerea unei distanță minime de siguranță de doi metri între persoane.

În plus, planul de relaxare include deschiderea plajelor pentru această etapă, precum și extinderea gradului de ocupăre a anumitor spații, cum ar fi comerțul, care poate crește până la capacitatea până la 50%.

Restricțiile privind ospitalitatea vor fi, de asemenea, reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.